Monday, December 19, 2016

“Ana Varlıq” Dergisi Haqqında Açıqlama

Ana Varliq
Facebook "Varlıq Dergisi - وارلیق درگیسی"- Dr. M.Riza Heýet:
“Ana Varlıq” adı ile yéni çıxmağa başlayan derginin yayınlandığına dair xeber facebook’da paylaşılınca, bir çox insan téléfon veya mesaj yoluyla bu derginin “Varlıq” dergisiyle bağlantısı olub olmadığını soruşmuş ve bu durumun terefimden açıqlığa qovuşmasını istemişdir. Be’zi dostlarımız ise “Varlıq” dergisinin yéni sayısı zenn éderek xeberi beyenmiş veya paylaşmış, durumun normal olmadığını anlayınca da beyenisini géri çekmişdir.
Ayrıca aldığımız duyuma göre, dergini çıxaranlar yalan söylemek yoluyla “Varlıq” ve “Ana Varlıq” dergilerinin birbiriyle uyumlu bir şekilde çıxdığını, bu qonuda menimle anlaşıldığını ifade éderek, be’zi deyerli yazarlarımızdan meqale istemiş ve onlar da “Ana Varlıq” adlı derginin “Varlıq” dergisinin rizayeti ile çıxdığını düşünerek, meqalelerinin yayınlanmasına izin vérmişler.

Bu sorulara cavab olaraq belirtmeliyem ki “Varlıq” dergisinin yéni çıxan dergiyle yaxından ve uzaqdan her hansı bir bağlantısı olmamış, olması da mümkün déyil. Çünkü “Varlıq” dergisi, bu tip parçalayıcı hereketlerin, Varlıq’ın ilkelerine ayqırı ve derginin qurucusu ve daimi sahibi merhum Prof. Dr. Cavad Heyet’in ruhuna sayqısızlıq olaraq deyerlendirir.
“Varlıq” dergisi eskisinden daha kéyfiyetli bir şekilde yayınlanmaqdayken, onun adının ve loqosunun izinsiz qullanılması, menim ve be’zi yazarların meqalesinin izinsiz yayınlanması; exlaqî deyerlere müğayir olub, metbuat qurallarına da ayqırıdır.
“Varlıq” dergisi yéni döneminde uşaqlar üçün “Tomurcuq” adı ile tamamen Türkce yéni bir dergi de yayınlamaqdadır. Ayrıca “Varlıq” dergisinin girişimi ile bu il, ilk defe olaraq İran-Azerbaycan Türkleri de uluslararası Kaşqarlı Mahmud hékaye yarışmasına qatılabilmiş ve bugüne qeder eserlerini dünyaya gösterme imkanından merhum qalan genc yazarlarımızın eserleri uluslararası bir yarışmada birinciliyi elde étmeyi başarmışdır. Şübhesiz bu ve bunun kimi yanlış ve paralélci hereketler, “Varlıq” dergisinin faaliyetlerine kölge düşürebilmeyecek ve Varlıq” dergisi Dr. Cavad Heyet ve derginin deyerli yazarlarının belirlediyi çizgide yoluna davam édecekdir.
Burada, “Ana Varlıq” adlı derginin terkibinde yér almayan “Varlıq” dergisi yazarlarına sağlam ve ilkeli tutumlarından dolayı teşekkür étmeyi de özüme borc bilirem.
Sayqılarımla
M. Rıza Heyet
Varlıq Dergisi Sahibi ve Sorumlu Müdürü

No comments:

Post a Comment