Saturday, November 17, 2007

Bakuw şəherinde Türk dünyəsinin 11-nji Kongeresi işe başlady



Bakü' de Türk savunma zirvesi

Türk Devletlerinin Savunma Bakanlıklarına bağlı Özel Hizmet Birimlerinin başkanları Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de toplanıyor.
Zirvenin konusu "Kürt sorunu" ve "Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu" Zirve öncesinde Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'den giden Milli Savunma Özel Hizmetler başkanları Bakü'ye varırlarken, toplantının Azerbaycan Milli Savunma Bakanı Eldar Mahmutov'un isteği üzerine yapıldığı bildiriliyor. TURAN Haber Ajansı'ndan verilen bilgiye göre toplantıya Türkmenistan, Özbekistan ve KKTC'den de Milli Savunmaya bağlı yetkililer davet edildi.
Toplantının resmi içeriği hakkında bilgi verilmiyor. Ancak daha önceleri yapılan benzer toplantılarda teröre, uyuşturucuya ve yasadışı göçe karşı konular ele alınmış ve bu konularda ortak tavır belirlenmesi kabul edilmişti. Türkiye'deki kaynaklardan edinilen bilgilere göre ise bu sefer Türk ülkeleri arasındaki toplantının esas konusu "Kürt sorunu" ve Türkiye'nin Kuzey Irak'a yapacağı "sınır ötesi operasyon". Ele alınacak bir diğer konu ise Türk ülkelerinde var olan ve yasadışı göçlerle sayıları artan Kürt gruplaşmaları ile herhangi bir sınır ötesi operasyonda bunların bulundukları ülkelerde nasıl sorunlar yaratabilecekleri. Bilindiği gibi Kazakistan ve Azerbaycan'a yasadışı yollardan yapılan Kürt göçü son zamanlarda bu ülkelerde ve özellikle halk arasında oldukça büyük rahatsızlık yaratmaya başlamıştı.

Web Resource: Internet AJansi

No comments:

Post a Comment